Spelberoende

Det är lätt att bli spelberoende när spelandet är så bekvämt, man kan spela när som helst och behöver varken bry sig om avstånd eller öppettider. Men om du läser våra tips så minskar du risken för att bli spelberoende:

  • Välj ut en summa som du maximalt får spela för per dag eller per vecka. Då utesluter du inte spelandet helt och hållet ur ditt liv utan du får fortfarande spela, men inom rimliga gränser. På vissa bingosajter kan du till och med ange i datorns inställningar hur mycket du får spela för per vecka och när summan är nådd så kan du inte sätta in mer pengar. När du anger den summa du maximalt får lägga på onlinespel måste du tänka på att din lön ska räcka till hyra, mat och räkningar allra främst.
  • Om du tycker att det är svårt att ange en viss summa så kan du istället bestämma en viss tid du får lägga ner på onlinespel per dag eller vecka.
  • Bestäm att du ska ha en eller flera spelfria dagar per vecka, då du överhuvudtaget inte får logga in på bingosajten ens för att kolla saldot. Använd istället dessa dagar för att umgås med dina vänner, laga matlådor, storstäda, träna, se film, läsa, gå på bio eller liknande. Utnyttja tiden till allt annat än att tänka på bingo med andra ord.
  • Spela inte oavbrutet i flera timmar. Spela hellre en liten stund och sedan går du iväg från datorn och gör något annat en stund. Glöm inte bort att äta, sova och röra på dig. Framförallt om det går dåligt med bingospelet är det bra att ta en rast ett tag så du inte fastnar i spelet och känner att du måste spela ända tills det går bra igen. Ta gärna en promenad utanför lägenheten så du får frisk luft, solljus och motion innan du går tillbaka till datorn igen.
  • Spela inte när du har druckit alkohol. Då kan omdömet vara påverkat och det är lätt att spela över sina tillgångar.
  • Spela heller inte när du är väldigt trött eller på väldigt dåligt humör. Om du är ledsen så gråt istället. Om du är arg så ventilera det med din partner, vän eller den du är arg på. Stäng inte in dina känslor och spela istället. Spela ska man göra för att det är roligt.

Kom ihåg att bingo beror på slumpen. Har du tur så vinner du storkovan, om du inte har tur just den dagen så har du i alla fall haft en rolig och trevlig stund under tiden.