kobingo

Olika bingovarianter

När du spelar onlinebingo finns det massor av olika bingovarianter att prova på. Klassisk bingo är ju den traditionella varianten av bingo och som ny bingospelare kan det därför kännas tryggast att börja med den varianten av bingo, men när du känner dig varm i kläderna kan det vara kul att prova några andra spännande bingovarianter. Kanske får du en ny favorit.

Klassisk bingo

Klassisk bingo är den mest kända bingovarianten. Den spelas ofta på bingobrickor som har fem gånger fem rutor, men ibland har man flera brickor under varandra. En bingolottsbricka har tre bingobrickor med fem gånger fem rutor, alltså totalt 75 nummer. I Klassisk bingo går spelet ut på att man ska få fem nummer i rad, antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt. Det vanligaste är att spelet tar slut efter att den första vinnaren fått bingo, men ibland fortsätter man tills ett visst antal spelare fått bingo (som ju är fallet i Bingolotto).

Variantbingo

Variantbingo spelas oftast på en bingobricka som har 75 nummer, alltså tre brickor med fem gånger fem nummer. Men man kan också spela Variantbingo på mindre brickor. Spelet går till likadant som vanlig, Klassisk Bingo. Det som skiljer de båda spelformerna åt är att spelet inte tar slut när en spelare fått en rad. Då spelar man nämligen vidare om två rader, därefter tre rader, fyra rader och till slut fem rader. Med Variantbingo varar alltså det roliga spelet lite längre och man har också flera vinstchanser.

Mönsterbingo

Mönsterbingo är en speciell bingovariant där det inte går ut på att man ska få en rad. Istället ska man lyckas markera ett visst mönster på sin bingobricka för att få bingo. Antingen är mönstret ifyllt i förväg på bingobrickan eller så får man veta innan spelet startar vilket mönster det är som gäller. När det gäller mönster så kan det egentligen vara vad som helst, men man brukar ofta ha bokstäver, siffror och geometriska former som fyrkanter, diamanter, kryss eller rutor.