bingospel

Olika bingovarianter

När du spelar onlinebingo finns det massor av olika bingovarianter att prova på. Klassisk bingo är ju den traditionella varianten av bingo och som ny bingospelare kan det därför kännas tryggast att börja med den varianten av bingo, men när du känner dig varm i kläderna kan det vara kul att prova några andra spännande bingovarianter. Kanske får du en ny favorit.

Klassisk bingo

Klassisk bingo är den mest kända bingovarianten. Den spelas ofta på bingobrickor som har fem gånger fem rutor, men ibland har man flera brickor under varandra. En bingolottsbricka har tre bingobrickor med fem gånger fem rutor, alltså totalt 75 nummer. I Klassisk bingo går spelet ut på att man ska få fem nummer i rad, antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt. Det vanligaste är att spelet tar slut efter att den första vinnaren fått bingo, men ibland fortsätter man tills ett visst antal spelare fått bingo (som ju är fallet i Bingolotto).

Variantbingo

Variantbingo spelas oftast på en bingobricka som har 75 nummer, alltså tre brickor med fem gånger fem nummer. Men man kan också spela Variantbingo på mindre brickor. Spelet går till likadant som vanlig, Klassisk Bingo. Det som skiljer de båda spelformerna åt är att spelet inte tar slut när en spelare fått en rad. Då spelar man nämligen vidare om två rader, därefter tre rader, fyra rader och till slut fem rader. Med Variantbingo varar alltså det roliga spelet lite längre och man har också flera vinstchanser.

Mönsterbingo

Mönsterbingo är en speciell bingovariant där det inte går ut på att man ska få en rad. Istället ska man lyckas markera ett visst mönster på sin bingobricka för att få bingo. Antingen är mönstret ifyllt i förväg på bingobrickan eller så får man veta innan spelet startar vilket mönster det är som gäller. När det gäller mönster så kan det egentligen vara vad som helst, men man brukar ofta ha bokstäver, siffror och geometriska former som fyrkanter, diamanter, kryss eller rutor.

 

 

Bingo på nätet

Bingo på nätet är något av det roligaste man kan göra. Det är varken svårt eller dyrt att komma igång med onlinebingo. Prova på – du lär inte ångra dig. Här kommer lite tips på hur du sätter igång med ditt bingospel.

1)      Det första du måste göra är att välja vilken bingosajt du vill börja spela på. Det finns en uppsjö av olika bingosajter både här i Sverige och utomlands. Svenska sidor erbjuder bingospel på svenska, all text på hemsidan är på svenska och kundtjänsten talar svenska. Det som skiljer sig åt mellan de olika sidorna kan vara sidans utformning och design, spelutbud och liknande. Kolla runt vilka erbjudande de olika sidorna har för dig som är ny kund. Många erbjuder en bra välkomstbonus till nya spelare.
2)      När du hittat en sida du vill prova på så är det bara att registrera sig på den sidan. Att registrera sig innebär att fylla i ett formulär på hemsidan, där du väljer önskat användarnamn och lösenord samt fyller i namn, adress, e-postadress och ditt konto för snabb insättning av eventuella vinster.
3)      Många bingosidor på nätet erbjuder välkomstbonus. Det kan till exempel innebära att du får 30 kronor eller 50 kronor att spela för av bingosajten. När du registrerat dig sätts pengarna direkt in på ditt spelkonto och du kan helt gratis spela bingo och lära känna spelsajten.
4)      Dags att börja spela. Nu är det dags att köpa dina första bingobrickor. Testa gärna olika sorters bingo, som klassisk bingo, mönsterbingo och variantbingo. Du hittar nog snabbt ditt favoritspel. Prova också igenom sidans funktioner, till exempel att chatta, eller att spela de extraspel som ofta erbjuds under tiden som själva bingospelet pågår. Lär känna de andra spelarna och njut av trevlig bingo på nätet.

Som du ser så är det inte särskilt svårt, på bara fyra steg kommer du igång och spelar bingo. Läs gärna vidare om bingostrategier och om bingoregler, så vet du allt om bingo när det är dags att spela.